Share |

OBRIM TAMBÉ DIUMENGES

La Mancomunitat Penedès Garraf ha ampliat l’horari de visites del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD Penedès) i des d’aquest mes de març, obre també diumenges al matí per facilitar l’adopció dels gossos i gats que hi són allotjats.

Cisco de la Cruz, responsable polític del servei, explica què “els resultats positius de la campanya de Nadal avalen mantenir l’horari de visites també en diumenge i per això hem fet la dotació de personal necessari”.

El perfil de gossos que acull majoritàriament el CAAD Penedès fa que aconseguir la seva adopció resulti complicat, ja que en un 85% són de mida gran (més de 20 kg) i el 28% del total tenen més de 7 anys. Tot i que en termes generals la xifra d’animals adoptats el 2015 va augmentar un 1% arribant fins als 318, aquestes circumstàncies incideixen clarament en la baixada detectada en l’adopció de gossos.

Els bons resultats però, els trobem en la recuperació d’animals pel seu propietari; en el 2015 s’han pogut retornar 318 gossos i gats, el que suposa un 89% més que fa cinc anys. Destacar que aquestes recuperacions han estat possible sobretot a la col·laboració ciutadana mitjançant la pàgina facebook.com/caadpenedes.
    
Projecte d’ampliació de la zona de passeig

La Mancomunitat també està treballant amb l’Ajuntament de Vilafranca per ampliar els patis d’esbarjo dels gossos. Rosa Huguet, Presidenta de l’ens, destaca que “l’objectiu és millorar la qualitat de vida dels animals mentre dura la seva estada al centre, ja que els patis existents no són suficients”. El centre acull en l’actualitat 414 gossos i 58 gats, xifres molt per sobre de la seva capacitat inicial.

Avantatges d’adoptar al CAAD Penedès

Les persones que adopten al CAAD Penedès majoritàriament ja tenen experiència en la tinença d’animals i això fa que vagin més enllà de voler cadells o d’animals de raça. En molts casos, l’adopció la mou un sentit d’ajuda cap als gossos i gats que els permet valorar les qualitats de l’animal per sobre d’altres factors com l’edat o la presència estètica.   Recordar que els gossos i gats que s’adopten al CAAD Penedès passen periòdicament revisions veterinàries que comproven el seu bon estat de salut. Així mateix, tots els animals s’entreguen identificats amb microxip, esterilitzats o amb compromís d’esterilització si són cadells, vacunats i testats de leishmània en els cas dels gossos, i d’immunodeficiència i leucèmia felina en el cas dels gats. La taxa d’adopció és de 75 euros per als gossos i 45 per als gats.

Recordeu, per a ells, el millor regal sou voslatres!


< Tornar enrera


CAAD Penedès - 93 810 06 98 - - VISITES PER ADOPCIONS I RECUPERACIONS D'ANIMALS AMB CITA PRÈVIA- HORARI ATENCIÓ TELEFÒNICA DE DILLUNS A DISSABTE DE 9.30H A 14H | Avís Legal