Share |

MÉS ABANDONAMENTS A L’ESTIU?

En aquesta època de l'anys’associa marxar de vacances amb l’augment d’abandonaments d’animals domèsticsSegons l’estudi que va efectuar la Fundació Affinity, les principals causes d’abandonament són les camades no desitjades (14%), el canvi de domicili (13,7%), els factors econòmics (13,2%), la pèrdua d’interès (11,2) i el comportament de l’animal (11%). Els abandonaments atribuïbles a les vacances representen només el 2,6%.

Des del CAAD constatem que s’abandonen gossos i gats al llarg de tot l’any, però que és en els mesos d’estiu quan s’intensifiquen les recollides d’animals.

Això és així perquè part dels animals recollits no són abandonats, sinó que estan perduts. I ho demostra l’augment de les recuperacions tant de gossos com de gats per part dels seus propietaris; en el que portem d’any han augmentat un 31% respecte el mateix període de l’any passat.


Cliqueu per veure la notícia de Canal Blau sobre aquesta qüestió


Aquest augment és gràcies al gran paper que estan fent les xarxes socials i el treball col·laboratiu de ciutadans per posar en contacte el centre i les persones que els han perdut.

Tot i que existeix més consciència respecte a la implantació de xips, com a novetat destacar que detectem una major número d’animals amb xips no donats d’alta.  Són xips que estan implantats, però que no s’ha fet el tràmit d’inscriure’l a un registre públic o privat.

Hi ha quatre registres privats, EUROPETNET, a nivell Europeu, el REIAC, a nivell estatal, i l’AIAC a nivell de Catalunya, i un registre públic, l’ANICOM. Els gossos que porten Xips en blanc o no donats d’alta, responen bàsicament a 3 perfils:
  • Han estat comprats a una botiga d’animals, i majoritàriament són de raça.
  • Gossos de caçadors, que implanten el microxip per superar els controls però que no paguen l’import que val la inscripció d’aquest xip a l’arxiu.
  • Gossos de protectores privades que porten un xip de treball implantat i que no estan donats d’alta a cap arxiu. Acostumen a ser animals que estan en acollida, s’escapen de les cases o es perden en fer un passeig...

A més de portar el xip implantat, és VITAL QUE ESTIGUI DONAT D’ALTA a un dels arxius de dades corresponents (AIAC o ANICOM). Quan una animal no porta xip, passat 20 dies pot ser adoptat per una altra persona. Això suposa que quan es perd un animal sense xip i l’adopta una altra persona, si ha transcorregut el període mínim de 20 dies el primer propietari perd tots els seu drets sobre el seu animal.

Recordar la importància D’ACTUALITZAR LES DADES, tant si hi ha un canvi de telèfon o adreça com si és fa un canvi de propietari.

Ara bé tot i que en els darrers anys, el número d’animals recollits pel CAAD tendia a disminuir, enguany la xifra és un 3,95%  superior respecte a l’anterior augmentant especialment les recollides a la zona del Garraf. 


< Tornar enrera


CAAD Penedès - 93 810 06 98 - - VISITES PER ADOPCIONS I RECUPERACIONS D'ANIMALS AMB CITA PRÈVIA- HORARI ATENCIÓ TELEFÒNICA DE DILLUNS A DISSABTE DE 9.30H A 14H | Avís Legal