Share |

EL CAAD ALERTA DEL CANVI EN LA TIPOLOGIA D'ANIMAL ABANDONAT

Mentre que la problemàtica de l’abandonament d’animals de companyia encara és lluny de trobar una solució, des de fa mesos les instal·lacions dels Centres d’Acollida i entitats protectores estan saturades.

El CAAD no és una excepció, ja que el nombre d’animals abandonats a les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf no ha variat significativament durant l’últim any. El que s’ha produït és, però, un canvi en la tipologia dels animals recollits que ha incrementat les dificultats de gestió del Centre.

Si , l’entrada de cadells s’ha reduït un 49%, fruit de les successives campanyes d’esterilitzaciósensibilització que s’han dut a terme des la Mancomunitat Penedès-Garraf , segons l’ estudi comparatiu realitzat durant el 2012, respecte a l’any anterior i durant els mesos de gener a juny, l’entrada d’animals de més de 7 anys ha augmentat un 13%. D’aquests, durant el 2011, el 41% eren, a més, animals malalts i/o ferits.

La problemàtica de gestió d’aquest tipus d’animal deriva no  tan sols de la seva atenció dins del Centre, on tenen molts problemes d’adaptació degut a l’edat, sinó també de l’augment considerable en la despesa econòmica derivada  de l’atenció mèdica especial i contínua que necessiten aquests animals quan pateixen, en molts casos, malalties cròniques.

Per altra banda les dificultats d’aquests animals per ésser adoptats contribueixen a mantenir una situació de massificació permanent, incompatible a curt termini amb la gestió de nous animals abandonats.

Davant d’aquesta situació, el CAAD convida de nou a la reflexió i a valorar també la possibilitat i els avantatges d’adoptar un animal d’edat avançada. És important no limitar la seva adopció, no tan sols pel fet de ser els que necessiten amb més urgència una llar, sinó també considerar que, de vegades, són la millor opció en el moment d’escollir un animal de companyia degut, en general, a la seva obediència i tranquil·litat.

Podeu veure la notícia, emesa per Penedès Televisió, clicant als links que trobareu a continuació:

http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/societat/30128-mes-animals-malalts-o-ferits.html


http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/societat/30139-el-foment-de-lacollida-danimals-adults-es-laposta-principal-per-evitar-la-saturacio-dels-centres-com-el-caad.html


< Tornar enrera


CAAD Penedès - 93 810 06 98 - - VISITES PER ADOPCIONS I RECUPERACIONS D'ANIMALS AMB CITA PRÈVIA- HORARI ATENCIÓ TELEFÒNICA DE DILLUNS A DISSABTE DE 9.30H A 14H | Avís Legal