Share |

COETS I MASCOTES, RECOMANACIONS PER LA REVETLLA

Molts gossos i gats s’estressen davant els forts sorolls dels petards, i els arriba a provocar ansietat i fins i tot pànic. La nit de Sant Joan pot desencadenar comportaments poc habituals en els nostres animals de companyia, per als quals cal estar preparats. El fet que un animal tingui por, pot dependre de factors genètics i de caràcter de l’animal però també de l’actitud del propietari i de l’educació que s’hagi donat a l’animal.

Algunes reaccions típiques dels gossos i gats davant el soroll de petards són sortir corrents sense control, amagar-se sota el llit, a la banyera, o altres espais tancats, tenir més set i menys gana de l’habitual o orinar dins de casa.

Davant les revetlles i les festes majors que es celebren en els propers mesos d’estiu, des del CAAD Penedès recomanem:


Per als gossos:
  • Ser comprensius, ja que el seu “mal” comportament es deu a l'efecte de l'estrès que l'animal no és capaç de controlar per si mateix.
  • Ignorar la seva actitud el màxim possible i no intentar calmar-lo ni consolar-lo, per a no reforçar el comportament negatiu.
  • Realitzar una teràpia per a dessensibilitzar a l'animal de la seva por i planificar-la amb suficient temps d'antelació.
  • Consultar al veterinari per si fos necessari administrar un sedant per a relaxar-lo.
  • Passar la Revetlla de Sant Joan a casa o en llocs allunyats de les zones de celebració. En cas de quedar-se a casa, posar mesures per evitar la fugida de l’animal.
En el cas dels gats:
  • Que es quedin dins de casa, sobretot si es viu en una planta baixa o xalet, millor en una habitació on es sentin segurs i on menys soroll arribi des del carrer.
  • No deixar obertes portes i finestres en els moments de major activitat festiva.
Si malgrat prendre aquestes precaucions l’animal arriba a escapar-se, consulteu al CAAD Penedès per si ha estat recollit i acollit a les seves instal·lacions. En cas que no, doneu avís també a veterinaris i ajuntaments de la zona.

Tingueu en compte que les possibilitats de tornar a recuperar-lo dependran en gran mesura del fet d'estar identificat o no amb microxip. Un animal que no porta microxip pot romandre durant anys en un centre d’acollida o protectora sense que els seus propietaris arribin a trobar-lo.


< Tornar enrera


CAAD Penedès - 93 810 06 98 - - VISITES PER ADOPCIONS I RECUPERACIONS D'ANIMALS AMB CITA PRÈVIA- HORARI ATENCIÓ TELEFÒNICA DE DILLUNS A DISSABTE DE 9.30H A 14H | Avís Legal